Tajemství zapomenuté fermentace
„Tradiční zázrak uchovávání potravin našich předků. Smyslem fermentace bylo prodloužit trvanlivost sezónních potravin, aby si zachovaly co nejvíce svých živin a mohly být konzumovány i v chladnějších měsících. Bonusem využití fermentace u potravin je také cenné obohacení o probiotické bakterie, které pro své zdraví neopominutelně potřebujeme. Fermentované potraviny jsou ideálním parťákem pro podpoření trávení a zlepšení fyzického i duševního zdraví."
Připravíme si:
-
Zeleninové pickles
-
Fermentovanou hořčici
-
Lacto-fermentovanou mrkev
-
Česnek v medu (ideální parťák proti nachlazení)
Budeme si povídat o:
-
Střevech a mikrobiomu
-
Fermentaci v solném nálevu
-
Fermentaci ve vlastní šťávě
-
Principech fermentace
-
Kvalitě surovin
V ceně kurzu je zahrnuto:
-
všechny suroviny k výrobě
-
zapůjčení zástěry
-
dplňující materiály
-
drobný catering
-
ochutnávka fermentu
Doplňující informace:
-
kurz trvá 6 hodin
-
kapacita 10 lidí (min.5)
-
místo konání kurzu: Kosmonosy, Hradišťská 184A
-
cena 2000Kč

Další termíny na podzim 2023.
Vyplňte Vaše kontaktní údaje v rezervačním systému a my Vám dáme vědět, až kurz vypíšeme.
Klikněte na zelené tlačítko a budete přesměrováni do rezervačního systému.
Ch
Nevíte zda vybrat jako dárek zrovna tento kurz? Kupte dárkový poukaz na kurz dle vlastního výběru obdarovaného.
Lektor:
Jakub Tomaides
"Jsem vášnivý milovník fermentace, kreativec a usměvavý člověk. Fermentaci se věnuji přes 5 let i všemu co s tím souvisí. Při výrobě fermentovaných dobrot se snažím lidem ukazovat, že každý výrobek může být unikát, díky jejich chuti. Věřím, že si kurz společně užijeme, těším se na Vás. „
