Tajemství zapomenuté fermentace
„Tradiční zázrak uchovávání potravin našich předků. Smyslem fermentace bylo prodloužit trvanlivost sezónních potravin, aby si zachovaly co nejvíce svých živin a mohly být konzumovány i v chladnějších měsících. Bonusem využití fermentace u potravin je také cenné obohacení o probiotické bakterie, které pro své zdraví neopominutelně potřebujeme. Fermentované potraviny jsou ideálním parťákem pro podpoření trávení a zlepšení fyzického i duševního zdraví."
Připravíme si:
-
Zeleninové pickles
-
Fermentovanou hořčici
-
Lacto-fermentovanou mrkev
-
Česnek v medu (ideální parťák proti nachlazení)
Budeme si povídat o:
-
Střevech a mikrobiomu
-
Fermentaci v solném nálevu
-
Fermentaci ve vlastní šťávě
-
Principech fermentace
-
Kvalitě surovin
V ceně kurzu je zahrnuto:
-
všechny suroviny k výrobě
-
zapůjčení zástěry
-
dplňující materiály
-
drobný catering
-
ochutnávka fermentu
Doplňující informace:
-
kurz trvá 6 hodin
-
kapacita 10 lidí (min.5)
-
místo konání kurzu: Kosmonosy, Hradišťská 184A
-
cena 2300Kč