top of page

Tajemství zapomenuté fermentace

„Tradiční zázrak uchovávání potravin našich předků. Smyslem fermentace bylo prodloužit trvanlivost sezónních potravin, aby si zachovaly co nejvíce svých živin a mohly být konzumovány i v chladnějších měsících. Bonusem využití fermentace u potravin je také cenné obohacení o probiotické bakterie, které pro své zdraví neopominutelně potřebujeme. Fermentované potraviny jsou ideálním parťákem pro podpoření trávení a zlepšení fyzického i duševního zdraví."

Připravíme si:

  • Zeleninové pickles

  • Fermentovanou hořčici

  • Lacto-fermentovanou mrkev

  • Česnek v medu (ideální parťák proti nachlazení)

Budeme si povídat o:

  • Střevech a mikrobiomu

  • Fermentaci v solném nálevu

  • Fermentaci ve vlastní šťávě

  • Principech fermentace

  • Kvalitě surovin

V ceně kurzu je zahrnuto:

  • všechny suroviny k výrobě

  • zapůjčení zástěry

  • dplňující materiály

  • drobný catering

  • ochutnávka fermentu

Doplňující informace:

  • kurz trvá 6 hodin

  • kapacita 10 lidí (min.5)

  • místo konání kurzu: Kosmonosy, Hradišťská 184A

  • cena 2300Kč

  • STORNO PODMÍNKY

IMG_9368.HEIC

Další termín domlouvám na září nebo říjen 2024.
Vyplňte Vaše kontaktní údaje v rezervačním systému a my Vám dáme vědět, až kurz vypíšeme. 
Klikněte na zelené tlačítko a budete přesměrováni do rezervačního systému. 

Ch

Nevíte zda vybrat jako dárek zrovna tento kurz? Kupte dárkový poukaz na kurz dle vlastního výběru obdarovaného.

Lektor:
Jakub Tomaides

"Jsem vášnivý milovník fermentace, kreativec a usměvavý člověk. Fermentaci se věnuji přes 5 let i všemu co s tím souvisí. Při výrobě fermentovaných dobrot se snažím lidem ukazovat, že každý výrobek může být unikát, díky jejich chuti. Věřím, že si kurz společně užijeme, těším se na Vás. „

IMG_2712.jpeg
bottom of page