top of page

Velikonoční mazance a jidáše

"Když si chci pochutnat na mazancích, upřednostňuji ty domácí. Už jste někdy ochutnali čerstvě upečený mazanec a nebo jidáše? Pokud ano, určitě víte, jaká pochoutka to je a pokud ne, spolu to můžeme lehce napravit. Abyste si i vy doma mohli pochutnávat na čerstvě upečeném velikonočním pečivu."

Termín kurzu

  • 15.3. 15:00-19:00

Co se naučíte:

·    založíme si spolu těsto

·    naučíme se triky, aby se vám pečení dařilo i doma

·    připravíme si univerzální těsto na mazance a jeho možné obměny

·    upečeme si mazance, mini mazance a jidáše

 

Připravíme si mazanec a jidáše z kvasu i kvásku:

·    základní těsto na mazance

 

Dále si řekneme:

·    jakou používat mouku

·    jaké časy a teploty jsou na kynutí optimální

·    jak si správně umotat mazanec a další možné podoby velikonočního pečení

·    jak péct a jak dlouho

·    jak využít zapařování trouby v náš prospěch

·    co s případnými zbytky upečeného mazance

 

Pro koho je kurz určen:

·    pro všechny nad 18 let

·    pro milovníky domácího kynutého pečení

·    pro začátečníky i mírně pokročilé, ani ti více pokročilí se nudit nebudou

·    pro ty, kteří si chtějí vyzkoušet práci s těstem a osahat si jeho strukturu

·    pro všechny, kteří pečou a chtějí si vyměnit zkušenosti s podobně laděnými nadšenci pečení

V ceně kurzu je zahrnuto:

·    všechny suroviny na pečení

·    vytištěné podklady ke kurzu a základní recepty

·    zapůjčení zástěry

·    nealkoholické nápoje během kurzu

·    ochutnávka čerstvě upečeného mazance

·    domů si odnesete mazanečky a jidáše, které si spolu upečeme, odnesete si

    i kvas Lievito (Pasta) Madre s příběhem, včetně návodu  

 

Co s sebou:

·    určitě dobrou náladu

·    skleničku na kvas

 

​Doplňující informace:​

·        ​kurz trvá cca 4 hodiny

·        kapacita 8 osob (minimální počet jsou 4 osoby)

·        cena 2600 Kč (zůstává, i přes rostoucí ceny na všech frontách, stejná) -je možné použít Váš dárkový poukaz za 1800 Kč a doplatit zbytek - uveďte v poznámce

Chcete zjistit termíny, přihlásit se na kurz nebo koupit dárkový poukaz přímo na tento kurz?
Klikněte na zelené tlačítko a budete přesměrováni do rezervačního systému. 

mazanec.jpg
logo mari.png

Ch

Nevíte zda vybrat jako dárek zrovna tento kurz? Kupte dárkový poukaz na kurz dle vlastního výběru obdarovaného.

MAriklee.jpeg

Lektor:
Marika Klčová – alias Mari Klee

"Jsem nadšená a kreativní kuchařka a pekařka. Velice ráda cestuji a propojuji cestování s ochutnáváním místních jídel a sbíráním receptů, které pak velice ráda doma zkouším.

 Od roku 2019 jsem držitelkou Profesní kvalifikace:

Výroba chleba a běžného pečiva +

Výroba jemného pečiva.

 

Miluji jednoduchá, rychlá a barevná jídla a nebojím se jak tradičních příprav pokrmů, tak sledovat a zkoušet nové trendy stravování jako je LC, cukrfree, MM nebo Whole30. V pečení se specializuji na kvas a ráda vám předám své zkušenosti a vyzkoušené postupy.

 

Věřím, že si náš kurz náležitě užijeme a těším se na vás"

 

Moje nejen chlebové MOTTO zní:

Důležitá je chuť, vzhled je bonus.

 

A kde můžete vidět moje pečení:
            https://www.instagram.com/mari_klee/

  • Instagram
bottom of page