© 2015 by Pavlína Veselá

 

Spolupracujeme s:

unnamed.jpg
badge-with-link-opaque.png
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon

Pho Bo a asijský street food

"Region jihovýchodní Asie je díky své rozloze a lidnatosti velmi rozmanitý nejen kulturně, ale i v otázce jídla. Seznámíme se s jednotlivými kuchyněmi Malajsie, Thajska, Laosu, Indonésii a především Vietnamu, který je známý svým výborným jídlem. Představíme si netypické suroviny, ale pokusíme se uvařit i z těch, které jsou u nás běžně k dostání. Vneseme kus exotiky do našich kuchyní".

 

Připravíme si:

  • Pho Bo – vietnamská polévka

  • Letní závitky

  • Thajské zelené curry

  • Nudle Pad Thai

  • Syčící placku

  • Rýžový dezert

 

Budeme si povídat o:

  • Specifikách kuchyní Malajsie, Indonésie,

  • Thajska, Laosu a Vietnamu

  • Surovinách jednotlivých zemí

  • Druzích curry

  • Asijských bylinkách

  • Asijských dochucovadlech

  • Druzích nudlí

  • Kde nakupovat suroviny 

V ceně kurzu je zahrnuto:

  • všechny suroviny na vaření

  • zapůjčení zástěry

  • vytištěné recepty

  • nealkoholické nápoje během kurzu

Doplňující informace:

  • na kurzu je možné zakoupit víno, pivo a kávu

  • kurz je určen pro ty, kteří si oblíbili asijskou kuchyni díky nové vlně bister s (opravdu) vietnamskou kuchyní nebo JV Asii sami navštívili a rádi by se naučili připravovat jídla, která jim tam tolik chutnala.

  • kurz trvá 4 hodiny

  • kapacita 7 lidí (min.5)

  • místo konání kurzu: Kosmonosy, Hradišťská 184A

  • cena 1800 Kč

  • STORNO PODMÍNKY

Darujte kurz vaření jako dárek. Vyberte termín a zaškrtněte  "Dárkový poukaz" v přihlašovacím formuláři nebo nechte volbu kurzu i termínu na oslavenci a zakupte dárkový poukaz na kurz dle vlastního výběru.

 

 

 

 

TERMÍNY

23-11-2019

10:00

1800 Kč

Pho Bo a asijský street food

OBSAZENO

09-12-2019

16:00

1800 Kč

Pho Bo a asijský street food

VOLNÁ MÍSTA

Please reload

Ch

PŘIHLÁŠENÍ NA KURZ

Jednoduše vyplňte přihlášku a my Vás budeme kontaktovat ohledně platby kurzu. 

V případě, že chcete přihlásit více účastníků, připište prosím jejich jména do poslední kolonky.

 

JAK SE VÁM KURZ LÍBIL

Kurz vaření jsme dostaly s kamarádkou jako dárek k narozeninám od našich milých kolegyň. S Pulpamenem jsme již spoluracovaly dříve - při charitativní akci naší neziskové organizace a poté nám dámy připravily i vynikající catering na náš vánoční večírek.

Polévku Pho mám moc ráda a byla jsem nadšena při představě, že uvidím, jak vzniká. I ostatní pokrmy prezentující asijský street food bylo velmi zajímavé vyzkoušet. Člověk jen nesmí podlehnout předsudkům a nebát se ochutnat něco nového, neotřelého nebo v našich krajích nezvyklého...

Potěšil mě individuální přístup, možnost si vše vyzkoušet, osahat a ochutnat, opravdu autentické ingredience a také osobní vyprávění paní Pavly z jejího pětiměsíčního putování po Asii. My "cestovaly" v přeneseném slova smyslu alespoň ty čtyři hodiny v Pulpamenu - na vlnách zajímavých a originálních chutí, vůní a barev... Děkujeme! Anna a Monika

                                                                                                          - Anna a Monika, Klub Delfín                                                                                                                                                  

Kurz mi představil průřez tradičními pokrmy jednotlivých oblastí jv asie s poutavým vyprávěním lektorky, která sama tyto země procestovala. Velmi pozitivně na mne působil už úvod kurzu, kdy nám lektorka představila jednotlivé země a jejich typické pokrmy a chutě. Společně jsme připravili celkem 7 chodů, při jejichž tvorbě jsme se naučili používat typické suroviny, omáčky a bylinky. Celkově hodnotím kurz velice pozitivně a byl pro mne kvalitním kulinářským zážitkem.

                                                                                                                         - Jiřina Čábelková                                                                                                                                                  

Lektor:

Pavlína Veselá

"Jsem nadšená kuchařka, která po studiu vysoké školy založila Pulpamen a gastronomie se tak stala mojí obživou. Od  té doby jsem se stihla vyučit v oboru kuchař, cestovat 5 měsíců po Asii a založit rodinu. U všeho ale bylo skvělé jídlo, které dle mého tvoří každý den jedinečný. Na kurzech vás naučím recepty, které mají vždy zaručený úspěch u mých hostů."