top of page

Odpalované těsto  se Sárou Chalupníkovou

Věnečky, větrníky, éclairs, profiteroles, Paris Breast, bignè, churros….všechny tyto lahůdky mají společného jmenovatele a tím je odpalované těsto. Těsto, které se připravuje vlastně na dvakrát. Poprvé se nechává „odpálit“ na plotně v hrnci a teprve poté se peče v troubě.

 

Na tomto kurzu vás naučím základní recept na poctivé máslové odpalované těsto. Ukážu vám, jak těsto správně odpálit, jaké zvolit pomůcky, abyste docílili perfektního tvaru vašich výtvorů a zároveň se nemuseli příliš namáhat. Společně si upečeme na povrchu křupavé a uvnitř lehce mazlavé, zlatavé korpusy nejrůznějších tvarů, které, a to mi věřte, vám budou chutnat už jen samy o sobě.

 

Vyrobíme si základní cukrářský žloutkový krém (což je vlastně úžasný domácí pudink), který má nekonečné možnosti. Můžete ho ochutit oříškovým máslem, čokoládou, karamelem... Jistě znáte starý trik našich babiček, které pudinkem nastavovaly a odlehčovaly máslový krém. Tento zvyk se u nás drží stále, bohužel už jsme zapomněli, jak uvařit pudink domácí a nahrazujeme jej kupovanými polotovary, což je na výsledné chuti nesmírně znát. Jakmile jednou ochutnáte domácí variantu už nebudete chtít jinou.

Připravíme si: 

  • věnečky s vanilkovým krémem, ovocem a fondánovou polevou

  • èclairs s kakaovým krémem, lime curd, čokoládovou

polevou sypané kandovanou pomerančovou kůrou

  • Paris Breast s křupavou mandlovou krustičkou a oříškovým krémem

V ceně kurzu je zahrnuto:

  • všechny suroviny na pečení

  • vytištěné recepty

  • nealkoholické nápoje během kurzu

Doplňující informace:

  • Z kurzu si s sebou domů odnesete vlastnoručně vyrobené dezerty a vytisknuté desky obsahující receptury, postupy a triky, které budeme probírat. Není tedy nutné si nic psát a můžete se celou dobu plně soustředit pouze na to, co se právě učíte. Kurz je koncipován tak, aby si zde každý účastník mohl vše prakticky vyzkoušet a byl tak schopen své nově nabyté zkušenosti předvést i doma.

  • kurz je pro 8 osob (minimum pro otevření kurzu je 5 osob)

  • kurz trvá 5 hodin

  • místo konání kurzu: Kosmonosy, Hradišťská 184

  • cena 3500 Kč

  • přihlašování pomocí formuláře níže - po jeho odeslání vás budeme kontaktovat a zašleme údaje k platbě

  • STORNO PODMÍNKY

 

Darujte kurz pečení jako dárek. Vyberte termín a zaškrtněte  "Dárkový poukaz" v přihlašovacím formuláři.

 

 

 

TERMÍNY

IMG_6987.jpg
IMG_6902.JPG
Anchor 1

Lektor:

Vendy Zajícová

"Ahoj. Jsem Vendy. Šéfcukrařka kaváren pražírny doubleshot. Mé dezerty můžete ochutnat v v pražských kavárnách Můj šálek kávy nebo Místo. S vlastní firmičkou Vendy’s Candies se zabývám cukrářskými kurzy a poradestvím pro gastropodniky. Když něco dělám, dělám to pořádně a celým srdcem. Mým největším zájmem při vedení kurzů je to, aby byly smysluplné, hodnotné a praktické. Kvalitní, ale přesto dostupné suroviny, srozumitelné postupy a možnosti, které mají běžné domácnosti. Naučím poctivou cukrařinu i naprostého laika. Poznáte rozdíl mezi kvalitním s láskou tvořeným produktem a prefabrikátem."

https://www.facebook.com/vendys.candies/

https://www.facebook.com/vendys.candies/

IMG_6990_upraveno.jpg
bottom of page