top of page

Odpalované těsto s  Vendy’s Candies

Nahý dort s Vendy’s Candies

Pryč jsou doby, kdy se roztrhl pytel s potahovanými dorty, které se už ani nepodobaly dortům a čím byly bizarnější, tím byly lepší. Naštěstí. Tomuto stylu nefandím z mnoha důvodů. Neskutečné množství cukru, barviv a nakonec i lidské práce, která skončí ve většině případů buď v koši nebo v těžkých žaludcích vašich hostů.

 

Nastala éra naháčů a polonaháčů. O kom mluvím? O dortech, které více ukazují, než zakrývají. Na první pohled vidíte jednotlivé vrstvy korpusu i krému. U tohoto druhu dortu jde především o to, aby vypadal a chutnal co nejlehčeji a nejpoctivěji. Bez příkras. I proto je stále více oblíbený na akcích či svatbách laděných do přírodních barev a materiálů.  

 

Na tomto kurzu vás naučím, jak připravit nadýchaný vláčný piškotový korpus z vajec od šťastných českých slepiček. Připravíme si světlou i tmavou kakaovou variantu a vysvětlím rozdíly v přípravě každé z nich.

 

Ušleháme si hladký bílý krém jehož základem bude máslová pěna a italský sníh. S tímto krémem se výborně pracuje a svou chutí vám připomene marshmallow bonbóny.

 

Ukáži vám, jak připravit ovocný gel za pomocí agaru a jak jednotlivé vrstvy tak akorát promazat. Probereme také teorii stavby vícepatrového dortu.

 

Nakonec dort společně sestavíme do požadovaného tvaru, uhladíme do naha či polonaha a nadekorujeme živými květy, ovocem a nebo jedlým mechem.

Připravíme si: 

  • kokosový piškotový korpus

  • kakaový piškotový korpus

  • jedlý mech

  • italský bílkový sníh

  • sněhovo-máslový krém

V ceně kurzu je zahrnuto:

  • všechny suroviny na pečení

  • vytištěné recepty

  • nealkoholické nápoje během kurzu

Doplňující informace:

  • Z kurzu si s sebou domů odnesete vlastnoručně vyrobené dezerty a vytisknuté desky obsahující receptury, postupy a triky, které budeme probírat. Není tedy nutné si nic psát a můžete se celou dobu plně soustředit pouze na to, co se právě učíte. Kurz je koncipován tak, aby si zde každý účastník mohl vše prakticky vyzkoušet a byl tak schopen své nově nabyté zkušenosti předvést i doma.

  • kurz trvá 4 hodiny

  • 6 osob (minimum pro otevření kurzu je 3 osoby)

  • místo konání kurzu: Kosmonosy, Hradišťská 184

  • cena 2000 Kč

  • Máte další otázky? Kontaktujte přímo Vendy na tel.č. 725 959 495

  • přihlašování pomocí formuláře níže - po jeho odeslání vás budeme kontaktovat a zašleme údaje k platbě

  • STORNO PODMÍNKY

 

Darujte kurz pečení jako dárek. Vyberte termín a zaškrtněte  "Dárkový poukaz" v přihlašovacím formuláři.

 

 

 

TERMÍNY

IMG_6957.jpg
IMG_6959.JPG
Please reload

Máte o kurz zájem?

Vyplňte formulář a my vám dáme vědět, až zase vypíšeme termíny kurzu.

Anchor 1

Lektor:

Vendy Zajícová

"Ahoj. Jsem Vendy, šéfcukrářka ve Vendy’s Candies. Zabývám se zakázkovou výrobou dezertů a nabízím poradeství gastropodnikům. Ve svém oboru neustále vzdělávám sebe i jiné a proto jsem se rozhodla vést cukrářské kurzy i pro širokou veřejnost. Když něco dělám, dělám to pořádně a celým srdcem. Mým největším zájmem při vedení kurzů je to, aby byly smysluplné, hodnotné a praktické. Kvalitní, ale přesto dostupné suroviny, srozumitelné postupy a možnosti, které mají běžné domácnosti. Naučím poctivou cukrařinu i naprostého lajka. Poznáte rozdíl mezi kvalitním s láskou tvořeným produktem a prefabrikátem."

https://www.facebook.com/vendys.candies/

IMG_6990_upraveno.jpg
bottom of page