top of page

Japonská kuchyně a sushi

"Japonská kuchyně v sobě nese kromě skvělé chuti a důrazu na vyváženost i jistou spiritualitu a úctu k přírodě. Mnohdy se jídla zdají na pohled jednoduchá, ale vždy jsou do detailu promyšlená a technologicky bravurně připravená. Japonská kuchyně není u nás příliš známá, a i proto bych vám ji ráda představila tak, jak jsem ji poznala při cestách po Japonsku. Sama jsem do přípravy sushi pronikla nejvíce až na kurzu v Tokiu, proto neváhejte ani vy, kteří jste již doma připravovat sushi zkoušeli. "

 

Připravíme si: 

  • Knedlíčky gyoza s masovou náplní

  • Slanou palačinku Okonomiyaki

  • Sushi – maki, nigiri, kalifornské rolky

  • Miso polévku 

 

Ochutnáme a budeme si povídat o:

  • Vyvážené japonské kuchyni

  • Jak správně uvařit rýži

  • Japonských čajích

  • Nudlích

  • Miso pastě

  • Nakládané zelenině

  • Saké

V ceně kurzu je zahrnuto:

  • všechny suroviny na vaření

  • zapůjčení zástěry

  • vytištěné recepty

  • nápoje během kurzu

Doplňující informace:

  • kurz je určen pro všechny, kteří milují sushi a chtějí ho sami umět připravovat a zároveň se chtějí dozvědět více o japonské gastronomii

  • kurz trvá 4 hodiny

  • kapacita 7 lidí (min. 5)

  • místo konání kurzu: Kosmonosy, Hradišťská 184A

  • cena 2600 Kč

  • STORNO PODMÍNKY

 

Image by Florian Metzner
Anchor 1

Chcete zjistit termíny, přihlásit se na kurz nebo koupit dárkový poukaz přímo na tento kurz?

Klikněte na zelené tlačítko a budete přesměrováni do rezervačního systému. 

Nevíte zda vybrat jako dárek zrovna tento kurz? Kupte dárkový poukaz na kurz dle vlastního výběru obdarovaného.

JAK SE VÁM KURZ LÍBIL

Kurz japonské kuchyně s výrobou sushi nás nadchl svojí  rozmanitostí. Díky němu jsme se dozvěděli mnoho zajímavostí o daleké zemi a poznali  jsme netradiční  chutě a vůně jídel , které jsme se naučili vařit.                                                              

                                                                                                  - Jitka Hrnčířová

Kurz přípravy sushi jsem navštívila s přítele maminkou, které jsme na něj darovali poukaz. Velmi jsem se pobavila, kurz byl zábavný a poutavý, možná utekl až moc rychle :-) Jídla, která jsem se naučila byla výtečná a konečně zvládnu zarolovat sushi ;)  Celkový výklad včetně vyprávění o cestování po Japonsku jsem také ocenila.

Tento kurz bych doporučila každému, kdo se chce v kuchyni naučit něco nového a pobavit se u toho.

                                                                                            -  Danika Kotásková

Lektor:

Pavlína Veselá

"Jsem nadšená  kuchařka, která po studiu vysoké školy založila Pulpamen a gastronomie se tak stala mojí obživou. Od  té doby jsem se stihla vyučit v oboru kuchař, cestovat 5 měsíců po Asii a založit rodinu. U všeho ale bylo skvělé jídlo, které dle mého tvoří každý den jedinečný. Na kurzech vás naučím recepty, které mají vždy zaručený úspěch u mých hostů."

15380537_1177608055649468_20676240386698
bottom of page