Chléb z kvasu
Když chleba, tak domácí. Už jste někdy ochutnali čerstvě upečený chléb? Pokud ano, určitě víte, jaká pochoutka to je. Pokud ne, je to škoda a o dost zážitků jste tím pádem ochuzeni. Spolu to můžeme změnit a od teď si už i vy doma můžete pochutnávat na čerstvě upečeném chlebu.
Termín kurzu
-
15.5. 10:00-16:00
Co se naučíme:
-
Naučíte se opatrovat kvas
-
Založíme spolu těsto
-
Naučíme se přetužovat těsto a stáčet jej do ošatky
-
Připravíte si těsto na základní chléb a jeho možné obměny
-
Upečete si chléb a naučíte se pár triků, které se jinde nedozvíte
Připravíme si chléb z kvasu:
-
Základní chléb z kvasu
-
Další možné obměny
Dále si řekneme:
-
Jakou používat mouku a jaké rozdíly v mouce jsou
-
Jaké časy a teploty jsou na kynutí optimální
-
Co je lednicové kynutí
-
Kdy lze použít laminaci těsta
-
V čem péct a jak dlouho
-
Naučíte se, kdy využívat zapařování trouby
-
Jaké jsou druhy kvasu a jaký kvas vlastně doma mít
-
Jak uchovat chléb
-
Co s případnými zbytky chleba
V ceně kurzu je zahrnuto:
-
všechny suroviny na pečení
-
zapůjčení zástěry
-
vytištěné podklady ke kurzu a základní recepty
-
nealkoholické nápoje během kurzu
-
malé pohoštění k čerstvě upečenému chlebu
-
odnesete si kvas – jak žitný, tak Lievito Madre (vzácné s příběhem)
a k oběma pak i návod
-
chléb, který spolu upečeme, si odnesete i domů
Kurz je určen pro
-
pro všechny nad 18 let
-
pro milovníky domácího chleba a pečiva
-
pro začátečníky i mírně pokročilé, ani ti více pokročilí se nudit nebudou
-
pro ty, kteří si chtějí vyzkoušet práci s těstem a osahat si jeho strukturu
-
pro všechny, kteří pečou chléb a chtějí si vyměnit zkušenosti s podobně laděnými nadšenci pečení
Doplňující informace:
-
na kurzu je možné zakoupit víno, pivo a kávu
-
kurz trvá 6 hodin
-
kapacita 10 lidí (min. počet 6 lidí)
-
místo konání kurzu: Kosmonosy, Hradišťská 184A
-
cena 2900 Kč (je možné použít Váš dárkový poukaz a doplatit zbytek - uveďte v poznámce)