top of page

Chléb z kvasu

Když chleba, tak domácí. Už jste někdy ochutnali čerstvě upečený chléb? Pokud ano, určitě víte, jaká pochoutka to je. Pokud ne, je to škoda a o dost zážitků jste tím pádem ochuzeni. Spolu to můžeme změnit a od teď si už i vy doma můžete pochutnávat na čerstvě upečeném chlebu.

Termín kurzu

  • 15.5. 10:00-16:00

 

Co se naučíme:

  • Naučíte se opatrovat kvas

  • Založíme spolu těsto

  • Naučíme se přetužovat těsto a stáčet jej do ošatky

  • Připravíte si těsto na základní chléb a jeho možné obměny

  • Upečete si chléb a naučíte se pár triků, které se jinde nedozvíte

Připravíme si chléb z kvasu:

  • Základní chléb z kvasu

  • Další možné obměny

 

Dále si řekneme:

  • Jakou používat mouku a jaké rozdíly v mouce jsou

  • Jaké časy a teploty jsou na kynutí optimální

  • Co je lednicové kynutí

  • Kdy lze použít laminaci těsta

  • V čem péct a jak dlouho

  • Naučíte se, kdy využívat zapařování trouby

  • Jaké jsou druhy kvasu a jaký kvas vlastně doma mít

  • Jak uchovat chléb

  • Co s případnými zbytky chleba

V ceně kurzu je zahrnuto:

  • všechny suroviny na pečení

  • zapůjčení zástěry

  • vytištěné podklady ke kurzu a základní recepty

  • nealkoholické nápoje během kurzu

  • malé pohoštění k čerstvě upečenému chlebu

  • odnesete si kvas – jak žitný, tak Lievito Madre (vzácné s příběhem)

   a k oběma  pak i návod

  • chléb, který spolu upečeme, si odnesete i domů

Kurz je určen pro

  • pro všechny nad 18 let

  • pro milovníky domácího chleba a pečiva

  • pro začátečníky i mírně pokročilé, ani ti více pokročilí se nudit nebudou

  • pro ty, kteří si chtějí vyzkoušet práci s těstem a osahat si jeho strukturu

  • pro všechny, kteří pečou chléb a chtějí si vyměnit zkušenosti s podobně laděnými nadšenci pečení

 

Doplňující informace:

  • na kurzu je možné zakoupit víno, pivo a kávu

  • kurz trvá 6 hodin

  • kapacita 10 lidí (min. počet 6 lidí)

  • místo konání kurzu: Kosmonosy, Hradišťská 184A

  • cena 2900 Kč (je možné použít Váš dárkový poukaz a doplatit zbytek - uveďte v poznámce)

  • STORNO PODMÍNKY

Chcete zjistit termíny, přihlásit se na kurz nebo koupit dárkový poukaz přímo na tento kurz?
Klikněte na zelené tlačítko a budete přesměrováni do rezervačního systému. 

chleb mari.png
logo mari.png

Ch

Nevíte zda vybrat jako dárek zrovna tento kurz? Kupte dárkový poukaz na kurz dle vlastního výběru obdarovaného.

Marika.jpg

Lektor:
Marika Klčová – alias Mari Klee

"Jsem nadšená a kreativní kuchařka a pekařka, která se ničeho nebojí a nic jí není cizí. Nevím určitě vše, ale vím toho o pečení chleba už dost a vše co znám, vám ráda předám. Sama jsem začala péct chleby spíše pro radost. A jelikož byly začátky založené spíše na cestě Pokus / Omyl, dostalo se mi spoustu lekcí, jak chléb vylepšit a co příště udělat jinak. Od prvních upečených chlebů uteklo hodně let a s většími či menšími pauzami jsem se v roce 2015 stále více začala o pečení zajímat a stále častěji a více jsem pekla. A abych to pečení ještě více pochopila, dostudovala jsem si k tomu v Pardubicích něco k pečení a jsem hrdou držitelkou Profesní kvalifikace: Výroba chleba a běžného pečiva a Výroba jemného pečiva.
Specializuji se na kvas, a vše, kde se používá droždí nebo různá kypřidla, pokouším se proměnit na kvasovou variantu. S úspěchem. Moc ráda vám předám své zkušenosti a vyzkoušené postupy, které fungují. Věřím, že si náš kurz náležitě užijeme a těším se na vás"
 
Moje Chlebové MOTTO zní:
Důležitá je chuť, vzhled je bonus.
 
A kde můžete vidět moje pečení:
            https://www.instagram.com/mari_klee/

  • Instagram
bottom of page