top of page
Vyhledat


Králík na bílém víně a medové hořčici
Podzim už se hlásí o slovo a my se po krásném babím létě stěhujeme více do našich domovů, za kamna. Pokud ještě netopíte, není nad to...
Minut čtení: 2


Sekaná na italský způsob
Stálice rodinných obědů i svatebních hostin. Sekaná! Nedávno mě rodina jedné nevěsty požádala o pohoštění na rodinné setkání před obřadem...
Minut čtení: 1


Salát z červené řepy s medovou hořčicí
My máme červené řepy v záhonu ještě více než půl řádku, jste-li na tom podobně, mám tady pro vás skvělý recept na salát. A pokud...
Minut čtení: 1


Čočka beluga s pestem ze sušených rajčat
Všichni víme, že bychom je do jídelníčku měli zařazovat častěji, ale někdy tam zkrátka chybí i několik týdnů. Řeč je tu o luštěninách....
Minut čtení: 2


Srpen u Pulpamenů
V hrncích probublává džem a jeho omamná vůně se z provozovny táhne celým domem až na ulici. Ani bych se nedivila kdyby někdo zazvonil a...
Minut čtení: 2


Lilky v jogurtu
Tato pochoutka mi vždy při její přípravě připomene čas strávený v malé kuchyni na koleji v Bernu, kde jsem pobývala v rámci studijního...
Minut čtení: 1


Celerová remuláda
Přináším vám kousek Francie v podobě tohoto receptu na celerovou remuládu. Jedná se o studený celerový salát, který můžete podávat jako...
Minut čtení: 1


U Pulpamenů bylo zase pěkně živo a vonělo to Asií
Včera hodinu po poledni se Pulpamení obývák zase zaplnil hladovými návštěvníky, kteří rádi ochutnávají nová jídla a nebojí se nových...
Minut čtení: 2


Králík na hořčici Stout
Králíci se u babičky a dědy chovali co pamatuji. Dědova péče o ně byla a je prvotřídní, což se projevuje na jejich výborné chuti. Pravda...
Minut čtení: 2


Bytová restaurace 2: pozdravy z Říma
Myšlenky mi už zase směřují k velké hostině a tak volám: zasedněte s námi ke stolu, chystá se další „Bytová restaurace“. Ta minulá byla...
Minut čtení: 2


Pesto z medvědího česneku: 3 recepty
Připravila jsem pro vás 3 recepty, v kterých použijete pesto z medvědího česneku. Pesto můžete ale využít nejrůznějším způsobem....
Minut čtení: 2


Pesto na každý měsíc
Příchod jara přináší spolu s prodlužujícím se dnem, rostoucími teplotami a rozpukem v živočišné i rostlinné říši i plno impulzů pro...
Minut čtení: 1


Asijské rybí karbanátky
Přináším vám recept na rychlé rybí karbanátky, které jsem mimojiné prodávala na Restaurant Day v Mladé Boleslavi. Je to opravdu...
Minut čtení: 2


Caprese chlebíčky
Také zbožňujete caprese, tedy rajčata s mozzarelou a bazalkou? Já moc, ale jelikož rajčata v zimě nerostou a ty, co se dají sehnat jsou...
Minut čtení: 1


Bytová restaurace 12.3.
Zdravím všechny ctitele dobrého jídla. Ráda bych vás pozvala na 1. večer bytové restaurace U Pulpamenů, která se bude konat v sobotu 12....
Minut čtení: 1


Bytová restaurace U Pulpamenů
Bytová restaurace? Co to je? No přece restaurace v bytě, jak už název napovídá. Někdy také undergroundová nebo pop-up restaurace. Bytová...
Minut čtení: 2


Roládky s pestem ze sušených rajčat
Jak již jistě víte, pesto lze použít na mnoho způsobů. Můžete ho promíchat s těstovinami nebo bramborovými noky, připravit z něj zálivku...
Minut čtení: 1


Trocha bilancování
První pracovní den roku 2016 jsem se rozhodla naplnit přemítáním nad rokem minulým a uvažováním nad tím novým. Včera jsem měla kurz, tak...
Minut čtení: 2
Játrová paštika s červeným vínem
Mám tu pro vás další recept, který je u nás velmi oblíbený. Je to játrová paštika, kterou si vychutnáváme s rybízem ala brusinky. Nemáme...
Minut čtení: 1


Rillettes s pivním želé
Vánoce jsou za námi a konec roku se nemilosrdně blíží. Taky jste ještě přejedení z Vánoc? Já tedy jo, ale už zas přemýšlím, čím překvapit...
Minut čtení: 2
bottom of page