© 2015 by Pavlína Veselá

 

Spolupracujeme s:

badge-with-link-opaque.png
unnamed.jpg
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon

Malabi

 

 

Chutná velmi podobně jako puding, který známe z našeho dětství. Ale je přeci jenom trošku jiný. Tento krémový dezert se zdobí sladkým sirupem (nebo růžovou vodou) a sype ořechy. 

Malabi pochází z Persie a původně se mléko zahušťovalo rýžovou moukou. Kukuřičný škrob nám ale přípravu usnadní. S dezertem se můžete setkat například v Izraeli, Maroku, na Kypru nebo třeba v Turecku. Tak pojďme na to.

 

Ingredience:

4-6 porcí

 

500 ml plnotučného mléka

200 ml vody

40 g kukuřičného škrobu

80 g cukru 

 

hrst opečených ořechů (pistácie, mandle, pinie)

strouhaný kokos, granátové jablko

sladký sirup (javorový sirup nebo ideálně svařte šťávu z půlky pomeranče s 1- 2 lžícemi cukru)

 

1 dcl mléka smícháme se škrobem. Zbylé mléko smícháme v hrnci s vodou a přidáme cukr. Zahříváme. Když se objeví pěna, přilijeme mléko se škrobem a mícháme, dokud nebude směs hustá - jako puding.

Nalijeme do sklenic a podáváme pokapané sladkým sirupem, posypeme ořechy a kokosem, případně granátovým jablkem.

 

Malabi se hodí k snídani, jako svačina nebo dezert po jídle.

 

 

Dejte vědět, jak vám dezert chutnal.

 

Pavlína

Please reload