© 2015 by Pavlína Veselá

 

Spolupracujeme s:

unnamed.jpg
badge-with-link-opaque.png
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon

Alpen Magrone

Alpen Magrone nebo také horské těstoviny. Skvělé jídlo z těstovin a brambor spolu se skvělými švýcarskými sýry. Ty dnes běžně seženete v supermarketech nebo pro nejlepší kvalitu zajděte do vaši místní sýrárny. 

Toto zimní jídlo mě naučili spolužáci během mého půlročního studijního pobytu ve švýcarském Bernu. A hned jsem si ho zamilovala nejen já, ale i celá rodina, které jsem hned po první společné lyžovačce jídlo uvařila.

Venku začíná mrznout, tak je toto jídlo nejlepší varianta na víkendový oběd nebo večeři, kdy se vrátíte vymrzlí z venku.

 

 

 

Recept:

 

1 červená cibule, nakrájet nadrobno

100 g masité slaniny, nakrájet na kostičky

250 ml smetany ke šlehání

100 g sýra Gruyére, nastrouhat

100 g sýra Emmentál, nastrouhat

(+ kousek sýru appenzeller)

 

300 g brambor, oloupat a nakrájet na kostky cca. 1 cm

200 g těstovin penne

 

Jablečné pyré k podávání

 

Troubu zahřejeme na 180 °C.

Do vroucí vody hodíme brambory a těstoviny. Uvaříme al dente.

V pánvi mezitím na trošce oleje nebo másla opečeme cibuli a slaninu. Zalijeme smetanou ke šlehání, lehce osolíme (pozor sýry jsou také trochu slané). Směs nalijeme na brambory s těstovinami. Přidáme sýry a promícháme. Vše přendáme do zapékací misky nebo pekáčku a dáme péct na cca. 15 minut, až jídlo navrchu zezlátne. Podáváme s jablečným pyré.  

 

 

 

 

 

 

 

 

Please reload