© 2015 by Pavlína Veselá

 

Spolupracujeme s:

unnamed.jpg
badge-with-link-opaque.png
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon

Žluté curry s nudlemi a zeleninou

Rychlý a zdravý oběd nebo večeře. Oboje splňuje tohle curry s nudlemi. Za 20 minut máte hotovo a skvěle si pochutnáte. V tomto případě je curry řidší, takže jídlo je tak trochu polévka a tak trochu hlavní chod. Nemusíte tedy připravovat oboje!

 

Potřebujete:

1 lžíce žluté curry pasty - ideálně domácí

400 ml kokosového mléka

200 ml vody

2 lžičky rybí omáčky

mrkev - pokrájet na šikmé plátky

pak choi - koupíte v Lidlu nebo asijské tržnici - pokrájet cc. na 3x - listy a stonky zvlášť

mungo výhonky (nebo jiné/žádné výhonky)

houby (žampiony nebo třeba enoki) - očistit a pokrájet na plátky

tempeh nebo tofu - nakrájet na kostky

chilli paprička dle chuti - pokrájet

velká hrst koriandru

1 balení nudlí - ideálně žlutých pšeničných, můžete použít i rýžové

 

Postup:

Připravíme si zeleninu, houby. Dáme vařit nudle.

Ve woku nebo pánvi rozpálíme lžíci rostlinného oleje.

Opečeme tempeh nebo tofu do zlatova, cca. 4 minuty. Opečený zdroj bílkovin si odložíme na talířek.

 Rozpálíme znovu lžíci oleje. Přidáme curry pastu a zprudka opékáme asi 1 minutu. Poté postupně přiléváme kokosové mléko. Když je curry pasta spojená s mlékem, přilijeme vodu, ale potřeby ještě přidáme. Osolíme rybí omáčkou. Přidáme mrkev a stonky pak choi. Necháme vařit 3 minuty. Poté přidáme houby, chilli a tempeh nebo tofu a vaříme ještě 2 minuty. Nakonec přidáme listy pak choi a výhonky.

Případně dochutíme chilli pastou a solí.

Scedíme a propláchneme nudle. Vložíme je do misky a zalijeme curry a zeleninou. Ozdobíme koriandrem, případně sekanou jarní cibulkou

 

Já použila tyto nudle zakoupené v asijské tržnici v Malešicích.

 

 

 

 

 

 

Please reload