© 2015 by Pavlína Veselá

 

Spolupracujeme s:

unnamed.jpg
badge-with-link-opaque.png
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon

Koblížky s džemem hruška a vanilkou

K masopustu a skvělé víkendové snídani patří jednoznačně koblihy. Zkuste tentokrát připravit domácí. Stojí to za to! S džemem hruška a vanilka jsou neodolatelné.

 

 

Koblížky s džemem hruška s vanilkou


500 g hladké mouky
35 g droždí
3 žloutky
250 ml vlažného mléka

 


50 g změklého másla
50 g krupicového cukru
3 lžíce rumu
špetka soli
kůra z poloviny citronu

Džem hruška s vanilkou Pulpamen

 

Postup:

1. V misce rozetřeme rozdrobené droždí se lžičkou cukru na tekutou kaši. Přidáme 50 ml mléka a lžíci mouky. Zakryjeme utěrkou a necháme na teplém místě vzejít kvásek (vytvoří se pěna).
2. Máslo utřeme s cukrem, přidáme žloutky, rum, špetku soli a citronovou kůru.
3. K máslové hmotě přidáme zbylé mléko, kvásek a postupně přisypáváme mouku. 
4. Vypracujeme hladké těsto (pokud máte robot s nástavcem typu hák, svěřte práci jemu).
5. Mísu s těstem zakryjeme utěrkou a necháme na teplém místě kynout 45-90 minut (až zdvojnásobí svůj objem).
6. Těsto vyklopíme na pomoučenou pracovní plochu a pomocí válečku z něj vyválíme 2 cm tlustou placku. 
7. Pomocí vykrajovátka nebo skleničky vykrojíme kolečka (já měla průměr 6 cm-menší koblížky).
8. Vykrájená kolečka zakryjeme utěrkou a necháme 20 minut kynout na pracovní ploše.
9. V širokém hrnci rozpálíme cca. 0,5 litru rostlinného oleje.
10. Do rozpáleného oleje vkládáme vykynutá kolečka, poté rychle na cca. 30 sekund přiklopíme poklicí, aby koblihy rychleji vyběhly a poté poklici sejmeme. Když je jedna strana krásně zlatavá, otočíme a dosmažíme z druhé strany (už bez poklice).
11. Koblihy vyndáváme na savou papírovou utěrku. 
12. Pomocí rukojeti lžíce si do koblihy uděláme díru a plníme pomocí zdobícího sáčku s velmi širokou koncovkou džemem HRUŠKA S VANILKOU Pulpamen

 

Dobrou chuť!

Please reload