© 2015 by Pavlína Veselá

 

Spolupracujeme s:

unnamed.jpg
badge-with-link-opaque.png
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon

Začátek roku u Pulpamenů

 

Předvánoční čas byl pro Pulpamen velmi náročný, ale to vůbec neznamená, že bychom neměly dost sil začít v novém roce pěkně naplno a s novými nápady.  Pojďte se s námi mrknout, co jsme už od začátku roku stihly.

 

Kurzy vaření

 

60 dospělých a 36 dětí, tolik kuchařských nadšenců prošlo kurzy vaření v lednu a na začátku února. Nadmíru jsem si všechny užila a věřím, že vy jste na tom obdobně. 

Díky vám jsem získala tolik energie, z které budu čerpat při odpočinku, který mě teď čeká. V bříšku se mi totiž "vaří" malé Pulpameňátko, které má přijít na svět koncem března. 

 

 



Moc mě těší váš obrovský zájem o kurzy vaření. I když si od nich teď dám na pár měsíců pauzu, hned jak to půjde, chtěla bych s nimi zase začít. A pokud se bojíte, že nově vypsané kurzy propásnete, zapište se TADY do našeho kontaktního formuláře a my vás budeme přednostně informovat o vypsaných kurzech.
 

My? Jasně. Od léta je součástí týmu Pulpamen šikovná Lucka, která opustila jistou práci ve velké firmě a teď spolu tvoříme nové nápady, vaříme a vzájemně se skvěle doplňujeme. Vy tak nemusíte mít obavy, že se díky mým mateřským povinnostem chod Pulpamenu zastaví.

Lucka povede i kurzy pro děti v březnu, tak neváhejte přihlásit své ratolesti: 

Zdravé mlsání 10.3. od 16:00 za 290 Kč
Malý šéfkuchař 19 .3. od 10:00 za 590 Kč

 

 

Bytové restaurace

 

Velký zájem byl v lednu i o bytové restaurace. Celkem jsme u nás v obýváku pohostily 26 hostů a myslím, že jsme si to všichni moc užili.  Vařilo se francouzské menu, kuchyně Jerusaléma a poslední večer byl ve znamení kuchyně Thajska a Vietnamu, ale hosté si část jídel museli sami připravit, o hlavní chody a dezert se pak postarala Pája. V létě určitě nachystáme nějakou letní hostinu.


 

 

Svatební catering


Skvělou svatbu dělá příjemná atmosféra, všeobecné veselí, ale kromě toho také výborné jídlo. A od toho tady je Pulpamen. Již v minulosti jsem pro několik svateb hostinu připravovala a letos jsme se rozhodly se do toho s Luckou pustit naplno. Nabízíme kompletní svatební catering se servírovanou hostinou, ale můžeme vám zajistit jen menší raut nebo večerní grilování. Vaše reakce na naši nabídku jsou skvělé, tak pokud vy nebo vaši blízcí chystáte svatbu, neváhejte nás kontaktovat. Kalendář se rychle plní. Nabídku naleznete tady.

                                                                                                                        (Foto: Barbora Pešková Photographer)

 

Svatby v MB

Mít krásnou svatbu jako z časopisu, to chce snad každá nevěsta. My jsme se rozhodly jim ulehčit práci s vybíráním šikovných floristek, cukrářek, vizážistek, fotografek a dalších svatebních profíků v okolí Mladé Boleslavi. Připravily jsme katalog s nabídkou jejich služeb a kontakty. Svatby v MB.  Šiřte dále, ať jsou všechny svatby krásné!

 

 

Recept


Dlouhá zima snad brzy začne ztrácet na své síle a jaro nás začne vítat v celé své kráse. A to se promítne i v kuchyni. Máme tady pro vás alespoň zimní recept v barvách jara


Řepové risotto

 



Potřebujete:
3-4 řepy (upéct v troubě - 40 minut 170°C)
olivový olej
1 cibule nebo šalotka, nakrájet najemno
1 stroužek česneku, nakrájet najemno
400 g rýže arborio nebo carnaroli
2 dcl bílého suchého vína
1,2 litry zeleninového vývaru
80 g parmazánu nebo grana padana
50 g gorgonzoly nebo plísňového sýra
1 lžíce másla
1 lžíce žervé (není nutné)
Na ozdobu:
2 mrkve nebo řepy (nakrájet na malé hranoly a pomalu opéct na másle)
vlašské ořechy, parmazán, hladkolistá petržel (nasekat na jemno a promíchat)


1. Upečenou řepu rozmixujeme, můžeme přidat trochu vývaru, aby nám to šlo lépe.
2. V pánvi se silným dnem rozehřejeme 3 lžíce olivového oleje, přidáme cibulku a česnek a 2 minuty opékáme. 
3. Přidáme rýži a promícháme. Po chvilce zalijeme vínem a necháme ho vypařit.
4. Osolíme a opepříme, začneme přilévat vývar - vždy cca. 1 naběračku - jen aby zalil rýži.
5. Když se vývar vsákne do rýže, opakujeme postup.
6. Za cca. 20 minut, když je rýže měkčí, ale stále uprostřed trochu tvrdá tzv. "na skus", přidáme rozmixovanou řepu. Prohřejeme, případně přidáme ještě půl naběračky vývaru.
7. Vypneme ploténku, do risotta vmícháme máslo a nastrouhané sýry, případně i žervé.
8. Risotto podáváme posypané směsí ořechů, sýra a petrželky a mrkvovými (řepovými) hranolky.
TIP: Nebojte, na risottu si pochutnají i chlapi, i děda si ho nemohl vynachválit.

 
Už se s vámi těšíme na viděnou u dobrého jídla

Pulpamenky Pája a Lucka

Please reload