© 2015 by Pavlína Veselá

 

Spolupracujeme s:

unnamed.jpg
badge-with-link-opaque.png
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon

Sekaná na italský způsob

 

Stálice rodinných obědů i svatebních hostin. Sekaná!

Nedávno mě rodina jedné nevěsty požádala o pohoštění na rodinné setkání před obřadem a jedním z požadavků byla právě sekaná. Chtěla jsem jim připravit něco trošku jiného, ale stále dosti podobného klasické sekané. Tak jsem se ji rozhodla vylepšit pestem ze sušených rajčat . Zkušební pokus provedený na mé rodině byl úspěšný, takže nechyběla ani na předsvatební hostině. Zkuste ji i vy!

 

300 g mletého hovězího masa

200 g mletého vepřového masa 

1 cibuli, nakrájet na jemno

2 rohlíky, nakrájet na menší kostky (1,5 cm)

0, 5 dcl mléka

3 vejce

4 stroužky česneku

Čerstvá petržel, bazalka, posekat

1 lžíce pesta ze sušených rajčat Pulpamen

pokrájené černé olivy, kapary (dle chuti, lze vynechat)

strouhanka

sůl a pepř

 

1. Troubu zahřejeme na 160 °C.

2. Pokrájené rohlíky zalijeme mlékem a lehce promícháme, poté přidáme k masu. Přidáme cibuli, česnek, bylinky, pesto, olivy a rozšlehaná vejce.  Osolíme a opepříme. 

3. Maso s přísadami pořádně promícháme (nejlépe rukama). Tento krok nepodceňte a opravdu notnou chvíli míchejte a "hněťte". Podle potřeby přisypte trochu strouhanky, měla by vám vzniknout celkem kompaktní hmota. Vytvarujte šišku sekané.

4. Do zapékací mísy nebo pekáčku vložíme sekanou a podlijeme trochou vody, aby bylo dno zakryté, přikryjeme alobalem.

5. Pečeme 40 minut při 160°C a poté sejmeme alobal a pečeme ještě 30 minut při 180°C.

6. Podáváme s bramborovou kaší, šťouchaným bramborem nebo čerstvým chlebem. 

 

 

 

 

Please reload