© 2015 by Pavlína Veselá

 

Spolupracujeme s:

unnamed.jpg
badge-with-link-opaque.png
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon

Salát z červené řepy s medovou hořčicí

 

My  máme červené řepy v záhonu ještě více než půl řádku, jste-li na tom podobně, mám tady pro vás skvělý recept na salát. A pokud neoplýváte zahradou nebo dáváte přednost pěstování jiných plodin, na trhu ji nyní najdete skoro u každého zelináře. Žádejte však řepu ještě s listy, ty také využijeme.

 

Potřebujeme:

 

3 červené řepy s listy

olivový olej

1 lžíce balzamikového octa

1 lžička hořčice medová Pulpamen

1 lžíce medu

1 lžíce olivového oleje

sůl, pepř

slunečnicová semínka

balkánský sýr

 

 

1. Červenou řepu nakrájíme na menší klínky. Plech vyložíme pečícím papírem a troubu rozehřejeme na 180°C. Na plech vložíme řepu, kterou lehce pokapeme olivovým olejem. Dáme péct na cca. 20 minut do vyhřáté trouby.

2. V misce smícháme balzamikový ocet, hořčici Pulpamen, med a olivový olej, osolíme a opepříme. 

3. Do zálivky přidáme zchladlou (vlažnou) upečenou řepu.

4. Listy řepy důkladně umyjeme, odstraníme tuhé řapíky z dolní části listů a pokrájíme na proužky. Poté přidáme k zchladlé řepě v marinádě. 

5. Do salátu přidáme slunečnicová semínka dle chuti a na kostičky nakrájený sýr.

 

 

 

Please reload