© 2015 by Pavlína Veselá

 

Spolupracujeme s:

unnamed.jpg
badge-with-link-opaque.png
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon

Celerová remuláda

Přináším vám kousek Francie v podobě tohoto receptu na celerovou remuládu. Jedná se o studený celerový salát, který můžete podávat jako přílohu nebo předkrm. U nás se po ní jen zaprášilo. Tato verze je trochu pozměněná verze podle věhlasné Julie Child. Přidala jsem do ní totiž pikantní hořčici z lobečského Stoutu, takže má říz a zároveň skvělé aroma.

 

 

1 střední bulva celeru

Štáva z 1 citronu

2 lžíce dijónské hořčice

2 lžíce horké vody

80 ml olivového oleje

2 lžíce hořčice Stout

Sůl, pepř

Čerstvá petrželka, estragon či jiné bylinky

  1. Celer oloupeme a nakrájíme na velmi tenké nudličky (julienne). Je to trochu piplačka, ale čím jemnější, tím se lépe proleží a bude křehčí.

  2. Do mísy vlijeme asi 1 litr vody, přidáme citronovou šťávu, lžičku soli. Promícháme a přidáme celer. Necháme 30 minut odpočívat.

  3. Kovovou misku nahřejeme v horké vodě. Přidáme do ní hořčici a horkou vodu. Metličkou rozmícháme a za neustálého míchání pomalu vléváme olivový olej. Vymícháme hladkou omáčku, podobnou majonéze.

  4. Do omáčky přidáme hořčici Stout, osolíme, opepříme a vmícháme hrst bylinek.

Určitě si ji připravte třeba na příští grilovačku nebo jako salát k večeři.

 

Please reload