© 2015 by Pavlína Veselá

 

Spolupracujeme s:

unnamed.jpg
badge-with-link-opaque.png
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon

Caprese chlebíčky

Také zbožňujete caprese, tedy rajčata s mozzarelou a bazalkou? Já moc, ale jelikož  rajčata v zimě nerostou a ty, co se dají sehnat jsou velmi často nepoživatelná, rozhodla jsem se připravit pro svou návštěvu caprese jednohubky, kde rajčata zastupuje pesto z těch sušených. A nesmí chybět kvalitní bůvolí mozzarella.

 

Recept:

Bageta (kupte nějakou rustikální)

Pesto sušená rajčata Pulpamen

Mozzarela di Bufala (u nás mají kvalitní v Gurmánu na Starém městě, jinak sežene v sýrárnách, obchodech s delikatesami a italských obchodech)

Bazalka

Olivový olej

 

  1. Bazalku nasekáme najemno a promícháme s troškou olivového oleje. Vznikne skvělá salsa. Můžete přidat i kapku citronu.

  2. Plátky bagety mažeme pestem, položíme na něj kousek mozzarely a dozdobíme bazalkovou salsou.

  3. Podávejte s dobrým vínem a ve společnosti milých lidí.

 

 

 

 

 

Please reload