© 2015 by Pavlína Veselá

 

Spolupracujeme s:

unnamed.jpg
badge-with-link-opaque.png
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon

Asijské rybí karbanátky

 

Přináším vám recept na rychlé rybí karbanátky, které jsem mimojiné prodávala na Restaurant Day v Mladé Boleslavi. Je to opravdu pochoutka, která vznikla z nutnosti zpracovat zbytek lososa. Jelikož mi z toho opečeného jen tak na pánvi bývá dost těžko, chtěla jsem vymyslet alternativu. Tady je:

  • 400 g rybích filetů (ideálně losos, případně treska – pozor na kosti)

  • 2 stonky jarní cibulky (bílou i zelenou část nasekat najemno)

  • Cca. 1 cm zázvoru nasekat najemno nebo podrtit v lisu na česnek

  • 2 stroužky česneku – prolisovat

  • Kůra z 1 limetky – nastrouhat

  • Šťáva z ½ limetky

  • 2 lžíce rybí omáčky (k sehnání v supermarketech a vietnamských prodejnách)

  • Špetka soli

  • 1 vejce

  • Čerstvá chilli paprička – najemno (stačí malý kousek nebo vynechat)

  • 2 lžíce sekaného čerstvého koriandru

  • 3 lžíce strouhanky – nebo dle potřeby (ideálně korejská panko – je hrubší – křupavější)

 

Postup:

  1. Filety pokrájíme na větší kostky a vložíme do mixéru – sekáčku. Rozsekáme najemno – můžou zůstat malé kousky, není nutné rozsekat úplně na pastu.

  2. Přidáme ostatní suroviny – promícháme v míse nebo v mixéru. Přimícháme strouhanku, dokud nám nevznikne hustčí lepivá hmota.

  3. Zapneme troubu na 170°C a připravíme si plech na pečení, který vyložíme pečícím papírem

  4. Na plech tvarujeme malé karbanátky o průměru cca. 5 cm – na pomoc si můžete vzít kulaté vykrajovátko a rybí směs do něj plnit. Karbanátky můžeme obalit ve strouhance z vnějšku. 

  5. Plech s karbanátky vložíme do trouby a pečeme cca. 20 minut. V polovině pečení můžeme karbanátky otočit.

  6. Podáváme teplé se sladkokyselou chilli omáčkou, hoisin omáčkou (k sehnání v asijských obchodech) nebo majonézou, kterou ochutíme šťávou z limetky, sekaným koriandrem, sekaným chilli a rybí omáčkou.

  7. Jako přílohu můžeme použít rýžové nudle se zeleninou.

 

 

 

Please reload