© 2015 by Pavlína Veselá

 

Spolupracujeme s:

unnamed.jpg
badge-with-link-opaque.png
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon

Bytová restaurace U Pulpamenů

 

Bytová restaurace? Co to je? No přece restaurace v bytě, jak už název napovídá. Někdy také undergroundová nebo pop-up restaurace. Bytová restaurace? Co to je? No přece restaurace v bytě, jak už název napovídá. Někdy také undergroundová nebo pop-up restaurace. Na jeden večer tu je a pak zas není. 

 

Proč to tady píši? Už jednou bytová restaurace v našem obýváku své brány otevřela, je to už více než rok a večer se nesl v duchu francouzské kuchyně. Pak byly plány, ale nic dalšího se nekonalo. Ale jak jste již jistě pochopili, vařím pořád a ráda, takže teď jsem alespoň uspořádala dva večery s jídlem pro kamarády, jeden s indickou kuchyní a druhý asijský. Tak proč dělat bytovou restauraci?

 

Co mě na konceptu bytových restaurací, které jsou oblíbené po celém světě (někdy se jim také přezdívají anti-restaurace) láká je, že u skvělého jídla poznáte nové lidi, jelikož skupina většinou sestává z náhodně seskupených nebo vybraných dvojic či jednotlivců. Můžete tedy u stolu usednout s lidmi odlišného věku a tedy i nejrůznějšími životními zkušenostmi, s různými zájmy a vášněmi. Potkáte tak lidi, které byste třeba jindy nepotkali, protože většina z nás se většinou stýká stále s těmi samými lidmi (na tom však není nic špatného), ale setkání s někým novým nám mnohdy přinese spoustu nových nápadů, myšlenek a rozšíří nám obzory.

Další mou motivací k organizování takovýchto večeří je možnost zlepšovat se ve vaření díky výzvě, kterou každý večer přinese. Výzvy mám ráda, a tak se těším, až se vyhecuji, naučím se nová jídla a pak vám je naservíruji a vy si pochutnáte. Pomocí závazků jde sebezdokonalování nejlépe.

 

A jak to bude probíhat?

 

  • Každých 4-6 týdnů budu u nás doma podávat menu zaměřené na určitou kuchyni či inspirované nějakou oblastí či kuchařem. Chystám se na pár výletů po Evropě, takže inspirace bude dostatek.

  • Restaurace nabídne 8 míst (2 další místa obsadím já a můj manžel).

  • Několik týdnů před samotnou večeří bude spuštěno přihlašování a zveřejněno menu.

  • Večeře bude obsahovat i alkoholické a nealkoholické nápoje, v některých případech i párování s vínem.

  • Cena bude v rozmezí od 400 do 700 Kč, dle surovinové náročnosti a zvolených nápojů.

 

První večeře bude zaměřená na asijskou kuchyni a bude se konat v sobotu 12. března.

Já už se nemůžu dočkat. S kým se sejdeme u stolu?

 

 

Zdroj fotografie: http://blog.freundevonfreunden.com/post/45270388309/the-fvf-x-thanks-x-kitchensurfing-x-cory-andreen

Please reload