© 2015 by Pavlína Veselá

 

Spolupracujeme s:

unnamed.jpg
badge-with-link-opaque.png
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon

Toastíky s rajčatovou salsou

 

​Přijde Vám návštěva a vy nemáte nakoupeno? Nevadí! Stačí Vám mít vždy v ledničce PESTO SUŠENÁ RAJČATA a už Vás nikdy žádná neočekávaná návštěva nepřekvapí. Toastíky jsou ale i skvělá večeře nebo občerstvení na kdejakou oslavu.

 

Suroviny (pro 2 - 3 osoby)


1 pesto sušená rajčata Pulpamen
1 šalotka, nakrájet na jemno
1 stroužky česneku, nasekat na jemno
200 g rajčat (nejlépe cherry nebo jiná vyzrálá), přepůlit, velká rajčata na měsíčky
1 lžíce olivového oleje
pár lístků bazalky nebo hladkolisté petrželky
4 plátky kouskového chleba, případně bageta

 

Postup:
Zapněte troubu na 200°C. Toustový chleba (nebo i bagetu) nakrájejte na požadované tvary, poskládejte na plech a lehce pokapejte olivovým olejem. Vložte plech do trouby a pečte dozlatova.
Mezitím:
Rozehřejte pánev s trochou olivového oleje, vsypte cibulku, po chvilce přidejte česnek a poté rajčata a  ještě chvíli restujte (pokud je to potřeba a máte rádi takový ten "sosíček", co se vpije do toastů, trochu podlijte vodou). Přidejte dvě velké lžíce pesta sušená rajčata a zamíchejte. Osolte, opepřete a trochu ocukrujte (špetka, není nutné, záleží na Vaší chuti). Na závěr vsypte do směsi nasekanou bazalku či petrželku. 
Servírujte na opečené toasty.

Please reload