© 2015 by Pavlína Veselá

 

Spolupracujeme s:

unnamed.jpg
badge-with-link-opaque.png
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon

Játrová paštika s červeným vínem

Mám tu pro vás další recept, který je u nás velmi oblíbený. Je to játrová paštika, kterou si vychutnáváme s rybízem ala brusinky. Nemáme ji sice často, ale myslím, že Silvestr je pro přípravu paštiky ideální čas.

 

Játrová paštika

1 menší červená cibulka nebo šalotka, nakrájet najemno

125 gramů másla

1 kg kuřecích jater, očistit a nakrájet na menší kousky

1 lžíce sušeného tymiánu

1 dcl červeného vína

1 velký panák portského vína

Sůl, pepř

 

  1. Na lžíci másla orestujeme ve velké pánvi cibulku. Poté přidáme pokrájená játra. Necháme játra zatáhnout a  lehce opéct do hněda, posypeme tymiánem a  zalijeme  je červeným a portským vínem. Necháme probublávat cca. 5 minut, poté vypneme plamen.

  2. K játrům přidáme máslo a necháme změknout, poté vše přendáme do nádoby v hodné k mixování tyčovým mixérem.

  3. Rozmixujeme na hladkou pastu, osolím a opepříme dle chuti.

  4. Hotovou paštiku přendáme do nádoby (forma na biskupský chlebíček, zavařovací sklenička, miska). Můžeme zalít rozpuštěným máslem, pokud chceme zvýšit trvanlivost.

  5. Necháme v lednici alespoň 2 hodiny odležet.

  6. Podáváme s chlebem a čatný Rybíz ala brusinky nebo jinou lehce kyselou zavařeninou.

 

 

Please reload