© 2015 by Pavlína Veselá

 

Spolupracujeme s:

unnamed.jpg
badge-with-link-opaque.png
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon

Pulpamení svatba

 

Jak jste si jistě na facebookovém profilu všimli, dobroty Pulpamen už pro vás nevyrábí slečna Havlíková, ale mladá paní Veselá. Ano, byla svatba, tedy spíš veselka, abych dostála svému jménu.

I přesto, že náš přístup k plánování svatby byl dlouhou dobu značně laxní a na otázky rodičů ohledně organizace jsme dlouho odpovídali otřepanými frázemi „ono to nějak bude/ ono se to nějak zařídi“, nakonec díky doporučení rodičů, ale i naší vlastní aktivitě, proběhlo všechno bez problémů, svatbu jsme si moc užili a opravdu jsme se veselili.

I naše velká spokojenost je důvod, proč tady chci zmínit ty, kteří se na naší svatbě aktivně podíleli a díky nim to byl opravdu nádherný den (i počasí jak z katalogu jistě přispělo). Zároveň však pro vás, kteří bydlíte nedaleko Mladé Boleslavi, mohou tyto řádky sloužit jako inspirace (nejen) při organizování svatby.

 

KDE?

My jsme zvolili zříceninu Zvířetice a objekt, který s ní sousedí – toto místo máme rádi (hlavně na pikniky), je blízko Boleslavi, má atmosféru a může tam  být obřad i veselka v jednom místě. Pro informace mrkněte sem.

 Pohled na prostor před zříceninou a stavení, kde se jedlo a večer tančilo. V prostoru uprostřed si zrovna dáváme náš improvizovaný první rock´n roll tanec.

 

ŠATY?

Myslím, že nejsem náročný zákazník, jen jsem chtěla šaty jednoduché, což se po první návštěvě salónu ukázalo jako oříšek, tím spíš, když jsem po zkoušce několika dlouhých šatů zjistila, že to „nejsem já“ a sháněla šaty krátké. Možná na mé rozpoložení měl vliv i fakt, že jsem dovařila čatný, vyskočila ze zástěry a s prsty obarvenými červenou cibulí běžela na smluvenou schůzku v salonu, ale volba sehnat krátké šaty se ukázala jako dobrá. Nakonec mi opravdu nádherné šaty (za cenu lehce nižší než za ty z půjčovny) ušila talentovaná návrhářka Petra Pitelková, kterou naleznete pod značkou Petiteé.

 

 

 Šaty se skládají z jednoduchých saténových šatů, kolem kterých je ovinuta lehoučka sukně z moc příjemného materiálu (název samozřejmě zas nevím).

 

CO S HLAVOU?

Líčení a účes jsem začala řešit pár týdnů před svatbou, ale nakonec to vyšlo skvěle. V salónu Sirrah mi kreativní Lucie Chládková vytvořila krásný a neotřelý účes a hned v patře mě nalíčila Lucie Křížková, decentně dle mých představ. 

 

KYTKY?

Ehm, můj vztah ke kytkám není i přes to, že moje babička kdysi vyhrála titul „nejhezčí zahrada ulice“ a její zahradu obdivoval nejeden kolemjdoucí, nikterak hluboký, Kytky lahodí mému oku, ale dávám zkrátka přednost tomu, co se dá ještě k tomu sníst. S tímto postojem pro mě 2 hodinová schůzka s šikovnou a zapálenou floristkou paní Janou Chlupáčovou byla náročná (poté jsem si říkala, že to maj chlapy o hodně jednodušší). Vybraly jsme anglické růže, které seděly k látkové květině na mých šatech a vyřkla jsem představu o spíše jednoduchých „rozevlátých“ květinách a o výzdobě v lahvích od šťávy a moštu. Musím říct, že výsledek byl opravdu úchvatný a vše od výzdoby stolů, přes vyzdobené obřadní místo až po moji květinu, bylo opravdu nádherné. Mrkněte na její stránky, kde najdete mnoho realizací.

 

 

DORT a SLADKÉ?

Moje představa o minimalistickém „nahém“ dortu bylo pro cukráře z cukrárny u Pavoučka v Bakově nad Jizerou překvapení a výzva v jednom. Byla jsem první s tímto požadavkem, ale mohu je pochválit, jak se s výzvou vypořádali. Dort byl ochucen lehkým tvarohovým krémem a naplněn lesním ovocem. Dort byl po dozdobení paní floristkou hotový skvost. Ještě jsme tu objednali kokosové tartaletky (to musíte zkusit, na mě málem ani nezbyly), čokoládové košíčky a panna cottu s ovocem.

 

O zbytek sladkostí se postarala šikovná Mlsná Číča, která upekla malé cupcakes s meruňkovým a čokoládovým krémem a čokoládové koule na tyčce, „cakepops“. Všichni se jen oblizovali, peče fakt exkluzivní dobroty jako dělané na svatby a nejrůznější oslavy, kde si hosté pochutnají, aniž by potřebovali talířky.

 Naše objednávka, z archivu Mlsné číčy.

 

KDO UVAŘIL?

Teď to skoro nejdůležitější. Jídlo na svatbu uvařil náš kamarád Filip Šulc, který má praxi z nejlepších restaurací v Čechách i Dánsku. Zvolili jsme nakonec předkrm pro všechny hosty, po kterém následoval raut s pivním guláškem, thajským curry, saláty řízky, italskými sýry, sýrovými roládami a dalšími delikatesami. Hned po obřadu si všichni pochutnali na úžasných mini hamburgerech. Sledujte Filipovi stránky, kde zveřejňuje fotky jídel, které uvařil třeba pro české velvyslanectví v Kodani, kde je šéfkuchař i recepty na skvělá jídla, která si můžeme sami  uvařit a přinést tak trochu moderní gastronomie na náš stůl.

 Nevšední svatební předkrm: sicilská caponata s bůvolí mozzarelou, slzou šlehačky, focacciou a jedlými květy.

 

FOTKY?

A kdo tu krásu, pohodovou atmosféru a romantické chvilky převedl do trvalejší podoby? Milá a veselá fotografka Bára. Fotky jsou opravdu nádherné a my se těšíme až si každé výročí sedneme a díky fotkám si připomeneme ten úžasný den, kdy svítilo sluníčko, hosté popíjeli a posedávali na trávě, soutěžilo se v zatloukání hřebíků, tančilo se jak o život (zvuk zajistili naši kamárádi, doporučujeme, klik) a vládla veselá atmosféra.

 

Věřím, že i takto úžasná bude nebo byla i Vaše svatba.

Jen si dejte větší pozor na svatební cestě, aby se nestala tak nezapomenutelná jako ta naše a já místo v kuchyni, při realizaci nashromážděných nápadů, neskončila pod kudlou a na několik týdnů mimo provoz. Svatbám a lásce zdar!

 

Please reload